Event Mr.AL Mr.Als in Resor Thailand

Min resa Thailand och snorkling på James Bond Island!

Av
den
3 april, 2015

James Bondön
Idag är det drygt 35 år sedan som agent 007 bekämpade skurken Scaramanga i filmen “Mannen med den gyllene pistolen” från 1974. Den lilla ön med ett fantastiskt kalkstensberg och tillika naturfenomen, Koh Khao Phing Kan. Ön har fått stå tillbaka med sitt ursprungliga namn till det mer vanliga “James Bond Island”. Till ön ringlar fortfarande långa horder med turister i longtailbåtar. Alla vill vi se det som en gång förevigades på film.
De som sett filmen kommer säkert ihåg handlingen. James Bond kommer flygande över kalkstensklipporna i sitt enmotoriga sjöflygplan, en maktkamp utspelas i Scaramangas gömställe på ön där en solfångare som samlar energi växer upp ur den intilliggande “nålön” Koh Tapu.

Här hittar du alla ingredienser ett populärt turistmål behöver innehålla. Souvenirstånd som slåss om turisterna gunst och plånbok. Som sig bör när vi besöker populära och kända platser, de ska förevigas. Besökarna turas om att ta kort på varandra. Först på mamma, sedan pappa och är barnen med angriper man en förbipasserande turist för att om möjligt få med hela familjen på fotot, smile!

Passa även på att besöka Phanyi Island som ligger granne. Här finns ”sea gypsy village” med restauranger uppbyggda på flottor. Over out MrAL

Betyg: 1/5 stjärnor

kommentarer


TAGGAR
Liknande inlägg
banner