Mr.AL Varmrätt

Mammas köttbullar!

Av
den
30 mars, 2015

Till skyn:
2 dl vatten
2 dl grädde
3 msk med konc. kalvfond
1 msk kinesisk soja
1 msk lingonsylt
maizena redning
salt & peppar

Gör så här:
Rulla och stek dem i mycket smör, tills de är genomstekta. Lägg dem sedan i en annan kastrull/ stekpanna medan du gör skyn. Häll i vatten i den stekpanna du fräste köttbullarna i och vispa upp alla smaker.

Låt sjuda upp och sila sedan såsen. Vänd ner grädde, soja, fond och lingonsylt och red såsen till önskad konsistens. Smaka av med salt & peppar och lägg sedan ner köttbullarna i såsen & låt dem puttra på svag värme i några minuter.

Servera sedan med kokt potatis, lingon och sockerärter. ( Eller andra goda krispiga grönsaker) Detta är en husmansklassiker som jag eller barnen aldrig tröttnar på, lika gott med hemlagad potatismos, eller om barnen får välja stuvade makaroner. Over out MrALimg_7658

Betyg: 1/5 stjärnor

kommentarer


TAGGAR
Liknande inlägg
banner