Förrätt

Kall laxpaj!

Av
den
5 mars, 2015

Pajdeg:

3 dl vetemjöl
2 dl finriven västerbottensost
100 g smör
nån msk vatten

Fyllning:
1 ask cantadou-vitlök,örter
3 dl creme fraiche
1 liten röd paprika
1 liten rödlök
200 g kallrökt lax
1 knippe färsk dill
1-2 tsk italiensk salladskrydda
svartpeppar

Blanda alla ingredienser utom vatten till pajdegen, gärna i matberedare. Arbeta ihop en smulig deg och tillsätt lite vatten åt gången. Degen ska bara precis gå ihop. Tryck ut i en pajform, lite större modell, eller 1 vanlig + 1 liten portionsform. Låt formen stå i kyl ca 30 min. Nagga och grädda sedan i 200 grader i ca 15 min. Låt den kallna.

Rör ut osten i creme fraiche. Försök att inte röra för mycket då kan den bli rinnig. Lägg osten i en bunke och börja med lite creme fraiche åt gången så går det bäst! Finhacka paprika och lök och rör ner. Hacka/strimla laxen och tillsätt, spara ev lite lax till garnering. Finhacka dill, men spar lite till garnering. Tillsätt dill och kryddor efter egen smak i röran och häll den i pajformen. Plasta och ställ i kyl till dagen efter. Garnera efter eget tycke och smak och servera med en sallad.

016013

Betyg: 5/5 stjärnor

kommentarer


TAGGAR
Liknande inlägg
banner