Restauranger

Hos Annas Lax!

Av
den
31 mars, 2015

Hos Annas lax serveras bara lax. Men det är inte så bara. På veckans meny finns allt­ifrån paj till lasagne, soppa och pudding. Och laxen kan vara ugnsbakad, rökt eller gravad. Bland annat.
Det är svårt att välja.

Vi ställer några frågor, och personalen hjälper välvilligt till, beskriver pedagogiskt vid fiskdisken hur en laxtallrik kan komponeras. Då blir det lättare. Vi testar personalen en gång till, vill ha en rätt som går i linje med GI-modellen. ”Vi fixar”, blir svaret och potatissalladen byts ut mot quinoa.

Redan innan själva huvudrätten serverats är intrycket av Annas lax positivt. Här finns en känsla för de små detaljerna, ett sprött knäckebröd, väl tilltagna dricksglas, en behaglig lätthet i salladsdressingen. Men varför föreställer tavlorna på väggarna en makrill och några kräftor?

Stora portioner
När maten serverats vid bordet slås Lunchpatrullen av två saker. Dels att rätterna är estetiskt tilltalande, dels att de är väl tilltagna. Härifrån går vi inte hungriga.
Dagens lunch är laxlasagne med broccoli och baby­spenat (85 kronor). En stadig rätt som möjligen är något kryddsvag. Pastan är spänstig, fisken välsmakande, men broccolin är blöt och hängig.

Lunchpatrullen har däremot inget negativt att säga om dagens valfria laxrätt (100 kronor) som rymmer varmrökt lax och två skivor gravad lax, samt potatissallad, sallad, hovmästarsås och romsås. Det är mycket gott, särskilt potatissalladen som bland annat rymmer fetaost och purjolök.

Fem sorters lax
Även laxtallriken (115 kronor) är smakrik och kreativ, och kan säkert tillgodose en laxfantasts önskningar. De fem sorterna av fisken är smakmässigt välseparerade, men ger samtidigt en gedigen helhet. Men det är synd att slänga mat, och en normalhungrig lunchare orkar nog inte äta upp allt.
Annas lax har serverat hungriga i Sjöstaden sedan början av hösten, i Barouks Delis gamla lokaler, och lunchverksamheten verkar gå bra. Platserna runt borden fylls upp snabbt. Restaurangen lider dock något av utrymmets begränsningar. Atmosfären är ganska hård, i synnerhet för den som inte får plats på övervåningen.

Sammantaget är intrycket ändå klart positivt, och om du är sugen på lax är det väl värt att testa Annas. Over out MrAL

Lugnets allé 44 i Hammarby SjöstadLunchpatrull-Annas-Lax-EUbbe1

Betyg: 5/5 stjärnor

kommentarer


TAGGAR
Liknande inlägg
banner