VISA INLÄGG
VISA INLÄGG
Viltfond
Recept av Eriksbergs kökschef Jesper Karlsson
Ingredienser
Ca 2 kg viltskrov (hjort, vildsvin, rådjur, ren eller älg) Ca 150 g skalad gul lök
Ca 50 g skalad rotselleri
Ca 50 g skalad palsternacka
Ca 25 g skalad morot
Ca 25 g vitlök
4 st lagerblad, gärna färska
1 tsk timjan, eller en knippe färsk timjan
1 tsk rosmarin,…
VISA INLÄGG
Högrevsfärs 800 gram
Salt 1,5 tsk
Peppar 1 tsk
Blanda färsen med salt och peppar (och ev ½ dl bbq-sås). Forma 6 burgare och grilla till fin stekyta.
Ädelost, cheddarost, sallad, lök, dressing samt knaper stekt bacon!
DETTA KAN VARA MIN LIVS BÄSTA BURGARE !
VISA INLÄGG
Rhodos – ett semesterparadis i östra Medelhavet
Rhodos är ett av Greklands och hela Europas mest populära resmål. Det har till stor del sin förklaring i öns utmärka läge i Medelhavet, sydost om det grekiska fastlandet och väldigt nära Turkiet. Ön har flest soldagar i hela Grekland och är en…
VISA INLÄGG
4 pers, 20 min
Ingredienser
2-3 msk olja, att fräsa lök & paprika i
1 gul lök
2 paprikor (1 röd + 1 gul)
500 g nötfärs
3-4 vitlöksklyftor, stora
1/2-1 tsk chilipulver
3/4-1 tsk paprikapulver
1 tsk salt
Nymalen svartpeppar efter smak
1 burk finkrossade tomater (mutti)
2 burkar vita bönor i tomatsås
5-8 droppar tabasco
Tillbehör
Italienskt el grekiskt bondbröd (färskt från…
VISA INLÄGG