Familj Mr.AL Travel Varmrätt

Var nyligen i Grekland (Rhodos) Här kommer lite godis från den!

Av
den
11 augusti, 2018
Rhodos – ett semesterparadis i östra Medelhavet

Rhodos är ett av Greklands och hela Europas mest populära resmål. Det har till stor del sin förklaring i öns utmärka läge i Medelhavet, sydost om det grekiska fastlandet och väldigt nära Turkiet. Ön har flest soldagar i hela Grekland och är en av de bästa platserna i Europa för sol och bad. Temperaturen varierar mellan att dagligen bli ungefär upp till 15 grader i januari och över 30 grader i juli, så stora delar av året är Rhodos mycket inbjudande. Naturen är mycket vacker och i många delar typiskt Medelhavsaktig med stora delar berg och ganska sparsamt med skogsväxt. Människorna här är gästvänliga och måna om sina besökare.

Rhodos tillhör ögruppen Tolvöarna, och är den största bland dessa båda till befolkning och yta. Öns yta är för övrigt ungefär lika stor som Ölands, så det är egentligen aldrig särskilt långt att ta sig någonstans. Den största staden på ön heter också Rhodos, vilket kan ge upphov till en del förväxlingar. Den har ungefär 80 000 invånare, av öns totala närmare 120 000. Stadens medeltida stadskärna har förklarats som ett världsarv av FN-organet UNESCO, och är ett av öns mest populära besöksmål.

 

Betyg: 5/5 stjärnor

kommentarer


TAGGAR
Liknande inlägg
banner