Familj Mr.AL Resor

Hemlagad Chorizo Pizza!

Av
den
26 juli, 2018

När vi var i Danmark hyrde vi en stuga där ja och mamma lagade mat, vi lagade bla. Pizza.

4 pizzor
20 g färsk jäst eller 2 tsk torrjäst
2,5 dl vatten
Ca 5 dl vetemjöl special
1 dl durumvete
0,5 dl olivolja eller rapsolja
1 tsk salt
0,5 tsk socker

Fyllning, tomatsås, ost, chorizo, chili, pizzakrydda!

Gör såhär:
Lös upp jästen med ljummet vatten. Tillsätt resten av ingredienserna och knåda ordentligt i några minuter. Det bästa vore om degen får jäsa i kylen över natten. Den klarar sig i kylen flera timmar. Ta en tillräckligt stor bunke så den inte jäser över kanten och täck ordentligt med en plastpåse. Mjöla degen så den inte fastnar. Har du inte tid att vänta så länge så låt degen jäsa i rumstemperatur i ca 45 min. När degen jäst klart så delar du den i 4 delar och formar till en boll. Låt vila i ca 10 min så blir dom lättare att kavla.

Nu till knepet som ger dig den bästa pizzan. Sätt ugnen på högsta värme och välj att värmen ska komma från nedre delan av ugnen. Ställ in en plåt på nedersta falsen av ugnen och stäng luckan. Låt ugnen stå så i ca 15 min så den blir ordentligt varm. Kavla degen tunn och lägg sedan den på ett bakplåtspapper. Gör detta innan du toppar pizzan. Toppa din pizza med det du behagar. Gör inte det typiska misstaget att dränka din pizza i ost. När osten smälter så försvinner resten av ingredienserna. Lagom är bäst. Ta din pizzaspade (stänkskydd) och lyft pizza tillsammans med bakplåtspappret och lägg det direkt på den varma plåten i ugnen. Var försiktig för att plåten är väldigt varm nu. Pizzan blir klar väldigt snabbt på detta vis. Ha koll så du inte bränner den. För att se om pizzan är klar lyfter du på den och ser undersidan av degen. Den ska ha en fin gräddad färg.

Betyg: 4.1/5 stjärnor

kommentarer


TAGGAR
Liknande inlägg
banner