Mr.AL Varmrätt

Skånsk kallops i matlådan imorgon! (English)

Av
den
22 april, 2018

Ingredienser

Ca 900g högrev
3 lökar
4 morötter
4 lagerblad
10 kryddpeppar korn
Vitpeppar
3 msk mjöl
Smör till stekning
2 liter vatten
Soja
Lite mörk maizena
Tillbehör
Kokt ris
Rödbetor
Skär köttet i lagom stora tärningar.
Smält smöret i en stekpanna och bryn hälften av köttet.
När köttet är färdig brynt lägg över det i en kastrull och bryn färdigt andra halvan.
Ta sedan bort stekpannan från värmen, lägg över kastrullen och den andra halvan av köttet. Rör runt.
Tillsätt salt, lök, lagerblad, pepparkorn och lite vit peppar.
Häll på vatten och låt köttet koka på svag värme med lock ca 1timme.
Tillsätt mer vatten i kastrullen om det behövs.
Sätt nu i morötterna, red vetemjölet i lite vatten och häll ner i grytan. Jag ringlade även i lite mörk maizena och soya.
Rör om och koka ytterligare 30 min.
Smaka av, tillsätt mer kryddor om så behövs.
Servera kalopsen med kokt potatis och rödbetor.
Ingredients
About 900g beef
3 onions
4 carrots
4 bearings
10 spices grains
White pepper
3 tablespoons flour
Butter to frying
2 liters of water
Soya
A little dark maizenaAccessories
Boiled potato
beets

Cut the meat into big enough dice.
Melt the butter in a frying pan and brown half of the meat.
When the meat is ready, put it over in a saucepan and finish the other half.

Then remove the frying pan from the heat, overlay the saucepan and the other half of the meat. Stir.
Add salt, onion, bay leaf, pepper and some white pepper.
Pour on water and let the meat boil on low heat with a lid about 1 hour.

Add more water to the saucepan if necessary.
Now put in the carrots, stir the wheat flour in a little water and pour into the pot. I also called in a little dark maizena and soya.
Stir and cook another 30 min.
Taste, add more spices if necessary.

Serve with rice.

IMG_4202 IMG_4203 IMG_4208 IMG_4209 IMG_4211 IMG_4212 IMG_4217 IMG_4219 IMG_4222

Betyg: 5/5 stjärnor

kommentarer


TAGGAR
Liknande inlägg
banner