Okategoriserade

Påsken 2018 @ MrAls! (English)

Av
den
1 april, 2018

Igår var det påsk hos oss, ja lagade all mat. Ja gjorde vanliga köttbullar men även ”Påskköttbullar” receptet finns nedanför. Vi hade även ägghalvor med majonnäs, räkor och dill. Prinskorvar från Erikssons chark i Nossebro (Bästa). Skinkan kom också från Erikssons, vi hade även lök och senapssill. Janssons frestelse är ju ett måste. Även lite bröd och ost samt sallad. Avslutande hade vi Sandras påsktårta som var gjord på kladdkaka och även mamma hemgjorda påskgodis.

 

Ingredienser ”Påskköttbullar”

2 kg nymald blandfärs av nöt och gris
2 stora gula lökar
3 msk smör
Ca 1,5 dl ströbröd
5 dl mjölk
100 g (en ask) ansjovisfiléer
Spadet från ansjovisasken
2 msk nykrossad kryddpeppar
Ev lite extra salt
Smör att steka i

GÖR SÅ HÄR
1 Finhacka gul lök och stek den mjuk i smör på mellanvärme utan att den tar färg. Låt den svalna.
2 Blanda mjölk och ströbröd och låt stå i ca tio min.
3 Hacka ansjovisfiléerna.
4 Blanda nötfärs med lök, ströbrödsblandningen, ansjovisfiléer och spad. Tillsätt mjölk så att det blir en mjuk konsistens på färsen.
5 Tillsätt kryddpeppar och smaka av med ev mer salt.
6 Stek köttbullarna i smör i ca 3-4 min på medelvärme tills de får en mumsig stekyta.

Ingredienser ”Janssons”

  • 1 kg potatis
  • 2 gula lökar
  • 250 g ansjovisfilé + 1 msk ansjovisspad (spara gärna mer av spadet så det räcker till köttbullarna också)
  • 3 ½ dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 1 ½ dl Norrmejerier Mjölk
  • 4 msk ströbröd
  • ca 50 g Norrmejerier Smör

Sätt ugnen på 200 grader. Skala och skär potatisen i strimlor. Finhacka lök och fräs den mjuk i lite smör. Skär ansjovisfiléerna i mindre bitar. Smöra en ugnsform och varva potatis, lök och ansjovis i den. Avsluta med potatis överst. Blanda grädde, mjölk och ansjovisspad och häll över potatisen. Strö över ströbrödet och klicka över lite smör. Grädda i mitten av ugnen ca 60 minuter eller tills potatisen känns mjuk och fått fin färg.

Mammas påskgodis:

Här kommer recept på påskgodiset. Ätbara fågelbo: 20 salta pinnar, 1 dubbeldaim, 75 g mjölkchoklad, 10 – 15 dragerade chokladägg. Dela varje salt pinne i fyra delar. Dela daimen så gott det går i långa ”stavar”. Smält chokladen och rör ner pinnar och daim. Klicka ur små ”fågelbon” på ett bakpapper (ca 10 st) och placera chokladäggen i boet innan de stelnar. Låt stelna i kylen. Stekta chokladägg: Smällt 200 g vit bakchoklad. Klicka ut matskedsstora kluttar på bakplåtspapper. Lägg en gul Non Stop i mitten på varje ägg. Ställ kallt och låt stelna. Och…..voilà!

 

Yesterday it was Easter with us, yes cooked all the food. Yes did the usual meatballs but the ”Easter meatballs” recipe is below. We also had egg halves with mayonnaise, shrimp and dill. Printers from Eriksson’s chark in Nossebro (Best). The ham also came from Eriksson’s, we also had onions and mustard soup. Jansson’s temptation is a must. Even some bread and cheese as well as salad. In conclusion, we had Sandra’s Easter cake, which was made on cloth cake and also mother’s home-made Easter goddess.

Ingredients ”Easter meatballs”

2 kg freshly ground mixed beef of beef and pork
2 large yellow onions
3 tablespoons of butter
About 1.5 dl bread bread
5 dl milk
100 g (a box) anchovy fillets
Spad from the anchovy bag
2 tablespoons freshly ground spices
Maybe extra salt
Butter to fry

DO THIS
1 Finish the yellow onion and fry it in a medium-sized butter without color. Let it cool.
2 Mix milk and sprinkle bread and leave for about ten minutes.
3 Chop the anchovy fillets.
4 Mix nutmeg with onion, sprinkle mixture, anchovy fillets and spade. Add milk to make a soft texture on the cake.
5 Add spice pepper and taste with more salt.
6 Stir the meatballs in butter for about 3-4 min on medium heat until they have a mumsy frying surface.

Ingredients ”Jansson”

1 kg of potatoes
2 yellow onions
250 g of anchovy fillet + 1 tablespoon of anchovy spoon (save more of the spoon so it is enough for the meatballs)
3½ dl Norrmejerier Fish Cream
1½ dl Norwegian dairy Milk
4 tablespoons breadcrumbs
about 50 g Norrmejerier Butter
Heat the oven to 200 degrees. Peel and cut the potatoes into strips. Finely chop onion and fry it softly in a little butter. Cut the anchovy fillets into smaller pieces. Grease an oven and turn potato, onion and anchovy into it. Finish with potatoes at the top. Mix cream, milk and anchovy spoon and pour over the potatoes. Sprinkle over the sprinkle and click over some butter. Bake in the middle of the oven for about 60 minutes or until the potatoes feel soft and have a nice color.

Mum’s Easter goddess:

Here’s a recipe for Easter goddess. Edible bird boar: 20 salted sticks, 1 double dumpling, 75 g milk chocolate, 10-15 dragged chocolate eggs. Divide each salt stick into four pieces. Share the daim as long as it goes into long ”rods”. Melt the chocolate and stir down the sticks and daim. Click on small ”bird” on a baking paper (about 10 pcs) and place the chocolate eggs in the nest before they solidify. Allow to solidify in the fridge. Fried chocolate egg: Stir 200 g white baking chocolate. Click out matte size slices on baking paper. Put a yellow non stop in the middle of each egg. Set cold and let solidify. And ….. voila!

IMG_3846 IMG_3848 IMG_3853 IMG_3855 IMG_3860 IMG_3865 IMG_3869 IMG_3873 IMG_3878 IMG_3885 IMG_3886 IMG_3889 IMG_3890 IMG_3896 IMG_3901 IMG_3902

Betyg: 5/5 stjärnor

kommentarer


TAGGAR
Liknande inlägg
banner