Varmrätt

Kycklingpaj a la Mr.AL (English)

Av
den
6 april, 2018

6 portioner kycklingpaj
Pajdeg:
2,5 dl vetemjöl
0,5 dl grahamsmjöl (kan bytas ut mot vetemjöl)
125 g smör
2 msk kallt vatten
Fyllning:
2 kycklingbröstfiléer
0,5 purjolök
½ tsk salt
1 röd paprika
2 dl Arla Köket paprika & chili lätt crème fraîche (se bild)
3 ägg
2 dl riven ost

Gör såhär:
Blanda mjöl och smöret som är skuret i mindre bitar. Blanda gärna allting i matberedare eller nyp ihop tills du får en smulig deg. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform, och låt en bit av degen komma över pajformens kant och vik ner den. Gör så för att degen inte ska krympa ihop. Nagga med gaffel och låt stå i kylskåpet ca 30 min.

Värm ugnen till 200°. Hacka kycklingfiléerna i bitar. Strimla purjolöken. Hetta upp smör och stek kycklingen. Tillsätt purjolöken och låt den fräsa med. Krydda med salt. Stäng av värmen och låt svalna. Hacka paprikan i tärningar. Blanda kyckling, purjolök, paprika, crème fraiche, ägg och hälften av osten. Förgrädda pajskalet ca 10 min. Fördela blandningen i pajskalet och strö över resten av osten. Grädda i nedre delen av ugnen 35-40 min. Servera med sallad. Smaklig måltid!

6 servings chicken pie
pastry:
2.5 dl of flour
0.5 dl Graham flour (substitute for wheat flour)
125 g butter
2 tablespoons cold water
Filling:
2 chicken breast fillets
0.5 leek oil
½ teaspoon of salt
1 red pepper
2 dl Arla Kitchen peppers & chilli light cream fraîche (see picture)
3 eggs
2 dl grated cheese

Do this:
Mix the flour and the butter cut into smaller pieces. Mix everything in the food processor or nip together until you get a taste of it. Add the water and work quickly to a dough. Push the dough into a pie shape, and let a piece of dough come over the edge of the pie shape and fold it down. Do not make the dough shrink. Nail with fork and leave in the fridge for about 30 minutes.

Heat the oven to 200 °. Chop the chicken fillets into pieces. Shred the leek. Heat the butter and fry the chicken. Add the leek and let it fry with. Season with salt. Turn off the heat and allow to cool. Chop the peppers into dice. Mix chicken, leek, peppers, crème fraiche, egg and half of the cheese. Prepare the pie dish for about 10 minutes. Distribute the mixture into the pie dish and sprinkle over the rest of the cheese. Bake in the lower part of the oven for 35-40 minutes. Serve with salad. Have a nice meal!

IMG_0232 IMG_0235

Betyg: 5/5 stjärnor

kommentarer


TAGGAR
Liknande inlägg
banner