Thailand Varmrätt

Het asiatisk kyckligsoppa!

Av
den
27 april, 2018

En god och mättande soppa med en hel del nyttigheter så här i förkylningstider!
4 portioner:
4-5 cm färsk ingefära
1/2 röd chilifrukt
1 stor gul lök
2 morötter
1 syrligt äpple, rivet
1 msk currypulver
1-2 tsk garam masala krydda *
1 kanelstång
1 liter vatten
2 tärningar hönsbuljong
3 dl grädde
2 kycklingfiléer i småbitar
salt och vitpeppar
färsk koriander

Riv ingefära, skala och skär moroten i tunna slantar. Finhacka löken. Skala äpplet och skär i småbitar. Kärna ur chilin och finhacka. Bryn ingefära, chili, kycklingbitar och lök i smör, det ska inte få någon färg. Tillsätt morötter och äpple. Pudra över curry . Häll i vatten och buljongtärningar och koka i 5 minuter. Skumma av. Lägg i kanelstången och häll i grädden. Låt allt koka i 5 minuter. Smaka av med salt och vitpeppar och garam masala. Ta bort kanelstången. Garnera med färsk koriander och servera eventuellt med en klick creme fraîche.

* Garam Masala krydda:

1 tsk spiskummin
1 tsk koriander
1 tsk kardemumma
1 tsk gurkmeja
1 tsk ingefära
1 tsk paprikapulver
0,5 tsk chilipulver.

IMG_4177 IMG_4178

Betyg: 5/5 stjärnor

kommentarer


TAGGAR
Liknande inlägg
banner