Grillad älgkalv och baconkyckling med vitlökspotatis i helgen med familjen, Lindell och Jes! (English)
I helgen hade vi en riktigt god grillkväll med kyckling och kött. Vi marinera köttet i 24 timmar!
Ingredienser
- 0,5 dl balsamvinäger
- 0,5 dl ljus japansk soja typ Kikkoman
- 1 klyfta pressad vitlök
- 1 msk honung
- 3 krm cayennepeppar
- 0,5 tsk torkad rosmarin eller färsk rosmarin (valfritt)
- 0,5 dl olivolja
- 1 krm vitpeppar
Tillagning
- Blanda alla ingredienser till marinaden i en skål.
- Tillsätt det du ska marinera och arbeta gärna in marinaden så att den täcker köttet runt om.
- Marinera köttet så länge som möjligt från några minuter till några dagar.
- Pensla med marinaden under grillningen och glöm ej att salta och peppra.
- Godast är att ta en nypa gourmetsalt och lite nymalen svartpeppar på köttet innan servering.
Köttet körde vi till medium! Over out.
This weekend we had a really good barbecue evening with chicken and meat. We marinate the meat for 24 hours!
ingredients
0.5 dl of balsamic vinegar
0.5 dl light Japanese soy type Kikkoman
1 gap of pressed garlic
1 tablespoon honey
3 krm cayenne pepper
0.5 teaspoon dried rosemary or fresh rosemary (optional)
0.5 dl olive oil
1 cup of white pepper
cooking
Mix all the ingredients into marinade in a bowl.
Add it to marinate and work in the marinade to cover the meat around.
Marinate the meat as long as possible from a few minutes to a few days.
Brush with marinade during grilling and do not forget to salt and pepper.
The best thing is to grab a pinch of gourmets and some freshly ground black pepper on the meat before serving.
The meat we drove to medium! Over out.