- 1 l blåbär
- 2 dl socker(råsocker)
- 2 msk potatismjöl
- Smördeg:
- 200 g vetemjöl
- 100 g smör
- 2 msk socker
- 2 msk vatten
Dogge Doggelito i Mrals in. I helgen hade vi Dogge på besök som käkade en fet veggoburgare som vi skapa ihop! (English)
Vi hade en riktigt trevlig dag där vi lagade mat ihop och tjatade lite om framtiden då det finns planer att skapa lite samarbeten. Ni som undrar hur Dogge är som person kan ja berätta att han är en väldigt trevlig och glad person, även har väldigt lätt att bjuda på sig själv.
Vi bestämde oss tidigt för att vi skulle laga vegetariskt, men vad visste vi inte riktigt. Vi bestämde oss för att laga en FET VEGGO burgare gjord på quorn filéer. Ja valde att marinera dom i 24 timmar med, olja, soja, vitlök, grillolja, färsk chili, sambal, honung, citron och rökarom. Dessa filéer grilla vi sedan (SÅ KLART KOLGRILL) Vi byggde dessa hamburgare sedan med sallad, rödlök, färsk hackad jalapeno, chilimajo, tomat, gurka, sallad, cheddarost. Ja ni ser på bilderna. Till efterrätt lagade frugan en blåbärspaj med vaniljgräddfil.
Du behöver
Vaniljgräddfil:
- 3 dl gräddfil
- 0,5 citron
- 2 msk råsocker
- 2 msk vaniljsocker (med prickar i)
Gör så här
- Knåda ihop smör, mjöl och socker i en bunke eller kör i mixer.
- Tillsätt lite vatten tills degen blir smidig.
- Tryck ut degen i en pajform och låt sedan vila i kylen 1 timme. Häll i blåbären.
- Blanda socker och potatismjöl och strö över blåbären.
- Grädda i 180 grader i 30 minuter. Servera med en klick vaniljgräddfil.
- Vaniljgräddfil:
- Riv skalet på citronen och blanda ner i gräddfilen.
- Smaka av med sockret och vaniljsockret.
We had a really nice day where we cooked together and chased a bit about the future as there are plans to create some collaborations. You who wonder how Dogge is like a person can say that he is a very nice and happy person, also very easy to invite himself.
We decided early that we would cook vegetarian, but what did we not really know. We decided to cook a FET VEGGO burger made on quorn fillets. Yes, they chose to marinate them for 24 hours with oil, soy, garlic, barbecue oil, fresh chilli, sambal, honey, lemon and smoke aroma. We then grilled these fillets (SO CLEAR COLOR GRILL) We then built these burgers with salad, red onions, fresh chopped jalapeno, chilimajo, tomato, cucumber, salad, cheddar cheese. Yes you look at the pictures. For dessert, the fruit made a blueberry pie with vanilla cream.
You need
1 liter blueberries
2 dl sugar (raw sugar)
2 tablespoons of potato flour
Puff pastry:
200 g of wheat flour
100 g butter
2 tablespoons of sugar
2 tablespoons of water
Vanilla Sour cream:
3 dl sour cream
0.5 lemon
2 tablespoons raw sugar
2 tablespoons vanilla sugar (with dots i)
Do this
Combine butter, flour and sugar in a bowl or mixer mixer.
Add some water until the dough becomes smooth.
Pour the dough into a pie form and then leave in the refrigerator for 1 hour. Pour the blueberries.
Mix sugar and potato flour and sprinkle over blueberries.
Bake 180 degrees for 30 minutes. Serve with a click of vanilla cream.
Vanilla Sour cream:
Peel the lemon on the lemon and mix into the sour cream.
Taste the sugar and vanilla sugar.