Gäster Mr.AL Mr.Als in Varmrätt

”Tok Conny” Christian Brandin från Johan Falk hos MrALs in. HAN ÅT 2 PLANKOR!

Av
den
16 mars, 2018

Idag hade vi besök av en riktigt gooooooo gubbe! Mycket trevlig och hungrig är han Christian.  Här kommer lite goa bilder från våran kväll. För övrigt en mycket mycket trevlig och glad person. Känns väldigt skönt att springa in i människor som skrattar och bjuder på sig själva. Att samarbeta med han i framtiden kan bara bli ett nöje och spännande så mycket kan ja säga men inte mer. Han sänkte 2 plankor på 15 min och avrunda med en tallrik av frugans blåbärspaj med extra vaniljsås. Fick bra betyg på maten så ja kan sova väldigt gott! Ha en trevlig helg alla där ute.

MIN PLANKSTEK:

Potatismos:
1 kg potatis
2 dl grädde eller mjölk
salt, lökpulver
Pepparsås:

2 msk hel svartpeppar
1 dl finhackad schalottenlök
smör, till stekning
2 msk konjak
2 – 3 dl kalvfond
2 dl vispgrädde
1 tsk dijonsenap
salt

Så här gör du:

Koka upp pepparkornen i vatten. Sila av och upprepa proceduren med nytt vatten. Sila av pepparkornen och stöt dem grovt i mortel.
Fräs lök och peppar i smör i en stekpanna på medelvärme. Löken ska bli genomskinlig men inte brynt. Tillsätt konjak och, om du vill, bränn av genom att tända eld på spriten. Tänk bara på att inte ha stekpannan under fläkten när du flamberar.
Tillsätt 2 dl av fonden i såsen och koka upp. Tillsätt grädde och koka ihop till en simmig konsistens.Smaka av med senap och salt. Vill du ha en tunnare sås, så späd eventuell med lite mer fond.

Övrigt:
4 planksteksplankor
4 tomater
salt
600g nötkött, ex oxfilé, rostas eller ryggbiff, fläskfile.
salt peppar
1 knippe grön sparris

1. Skala potatisen, skär den till mindre bitar och koka den mjuk i saltat vatten, cirka 10-15 minuter. Slå av vattnet och mosa potatisen med en potatismosare. Rör i mjölk eller grädde så moset får en bra konsistens – det ska vara ganska löst så det går att få ner i spritsen och inte blir för torrt i ugnen, men inte för löst. Smaka av med salt och lökpulver – efter behag.
2. Skär av toppen på tomaterna så att cirka två tredjedelar blir kvar. Ställ tomaterna i hålen på plankorna, salta snittytan och ställ in i ugnen; 225°C i vanlig ugn och 200°C i varmluftsugn, i cirka 20 minuter. Använder du vanlig ugn bör du skifta plankornas platser efter halva tiden.
3. Tag ut plankorna. Ha ner moset i en sprits och spritsa ut det runt kanten, men innanför rännan på plankorna.
4. Skär bort de träiga ändarna på sparisen. Koka upp en kastrull med saltat vatten och lägg ner sparrisen i 2 minuter. Skiva köttet i cirka 1,5-2 centimeters tjocka skivor och stek det på hög värme hastigt i en grillpanna så det får grillränder. Salta och peppra. Lägg köttet på plankan innanför moset och sparrisen bredvid. Öka ugnstemperaturen till 275°C med grilleffekt i vanlig ugn och 250°C i varmluft. Ställ in plankorna i cirka 12 minuter. Använder du vanlig ugn bör du skifta plankornas platser efter halva tiden (eventuellt kan de behöva gå 15 minuter i vanlig ugn).
5. Häll på pepparsåsen.

IMG_3440IMG_3443IMG_3453IMG_3446IMG_3465IMG_3480IMG_349528944390_10155662978547261_95608063_oIMG_3492IMG_3493

 

Betyg: 5/5 stjärnor

kommentarer


TAGGAR
Liknande inlägg
banner