Panerad citrontorsk med kokt dillpoatatis och äggsås a la MrAL! (English)
1-2 ägg.
2 msk mjölk.
Ca 1 dl vetemjöl.
Ca 3 dl ströbröd.
1 msk citronsaft från färsk citron.
1 tsk örtsalt eller vanlig salt.
1 tsk svartpeppar.
Potatis, dill.
Koka din potatis med dillen.
Vispa upp ägget med en gaffel tillsammans med citronsaft och mjölk. Lägg ströbröd och vetemjöl i separata tallrikar. Vänd en filé i mjöl, sedan i ägg och slutligen i ströbröd. Hetta upp en rejäl klick smör i en stekpanna och stek fisken i ca 4-7 min på varje sida (stektiden kan variera beroende på hur tjock filé du har). Är du osäker på om fisken är genomstekt kan du baka dem en stund i ugnen efter att du stekt dem.
Egg sauce
7 dl cream
2-3 tablespoons of natural fresh cheese
3 tablespoons chopped parsley
salt & white pepper
7 cooked chopped eggs
Boil cream and salt and pepper. Let boil 10-15 min. Add the fresh cheese and boil for another 10 minutes. Have eggs and parsley. Clear!
breading:
1-2 eggs.
2 tablespoons of milk.
About 1 dl of wheat flour.
About 3 dl bread bread.
1 tablespoon lemon juice from fresh lemon.
1 teaspoon of herb salt or plain salt.
1 teaspoon black pepper.
Potatoes, dill.
Boil your potatoes with dill.
Beat the egg with a fork with lemon juice and milk. Add bread bread and wheat flour to separate dishes. Turn a fillet into flour, then in eggs and finally in bread bread. Sprinkle a heavy smell of butter into a frying pan and fry the fish for about 4-7 minutes on each side (the cooking time may vary depending on the thick fillet you have). If you are unsure if the fish is cooked you can bake them for a while in the oven after cooking.
- Angelo
- Angelo
- Angelo