Varmrätt

Kycklingpaj ala MrAL!

Av
den
17 mars, 2018

Pajbotten

1 dl vetemjöl
1½ dl rågmjöl
100 g margarin
1 tsk bakpulver
1 ägg

Fyllningen

3 st. naturella kycklingfiléer
1 gul lök
3 dl OATLY’s matlagningsgrädde
1 kycklingbuljongstärning
Broccoli
Tomat
½ ägg
Ca. en näve riven ost

Blanda ingredienserna till pajbottnen, tryck ut degen i en form och ställ den i kylskåpet en timme. Värm ugnen till 175 grader. Skär kycklingfiléerna i bitar och krydda (salt och broilerkrydda). Hacka löken och stek den tillsammans med kycklingen. Släng i lite broccoli. Häll i 2 dl matlagningsgrädde och kycklingbuljongen. Krydda med broilerkrydda, salt och svartpeppar. Hacka tomaten och blanda ner den i såsen, ta bort stekpannan från spisen.

Förgrädda pajdegen i 10 minuter. Ta ut den och häll i fyllningen. Värm ugnen till 200 grader. Vispa ett ägg och ca. 1 dl matlagningsgrädde, krydda med lite broilerkrydda. Häll det över pajen och strö över osten.

Släng in pajen i mitten av ugnen i 20-25 minuter.

IMG_0232IMG_1613IMG_1615IMG_1617

 

Betyg: 5/5 stjärnor

kommentarer


TAGGAR
Liknande inlägg
banner