Varmrätt

Hemgjord schnitzel med pommes! (English)

Av
den
27 mars, 2018

Schnitzel är en traditionell Österrikisk rätt och faktiskt inte svår att tillaga. Man kan lätt tro att det är svårare att göra en krispig god schnitzel än vad det faktiskt är. Du kan både använda fläskkotlett utan ben eller skinkschnitzel.

Vad du behöver för att göra en schnitzel

Skinkschnitzel är väldigt billigt och finns ofta i matbutiken. Men det går som sagt även bra med en benfri fläskkotlett. För att inte köttet ska bli segt och svårtuggat så krävs dock en viss behandling innan du preparerar köttet med paneringen. Gör så här: Lägg köttbitarna, en i taget på en skärbräda och ta en kavel. Ge köttbiten en bra omgång med kaveln så att du riktigt slår sönder fibrerna i köttet och köttbiten blir större och mer än halveras i höjd. Ge kanterna på köttbiten några extra omgångar.

Panering till schnitzel

Paneringen är enkel. Knäck 1-2 ägg i en djup tallrik och lägg ner köttbitarna, en taget i ägget så att hela köttbiten får ägg på sig på alla sidor. Blanda ihop ströbröd och mjöl i ytterligare en djup tallrik och lägg ner din köttbit med ägg på i blandningen. Massera in ströbrödsblandningen på köttbiten så precis hela biten är täckt av ett fint, jämnt lager.

Stekning av schnitzel

Lägg en rejäl klick smör i stekpannan och låt pannan bli varm. Låt inte pannan bli jättehet då vi inte vill bränna paneringen. Lägg ner dina schnitzlar i det gyllenbruna smöret och stek den på varje sida tills du ser att ytan fått en fin gyllene, krispig yta. Salta och peppra på båda sidor av köttbiten. Då är de klara.

Servera din schnitzel med rostade potatisklyftor i ugn. Och en god grönsallad, samt en klick remoladsås till. Om du vill njuta extra mycket kan du drick en ljus god lager till eller varför inte testa med ett mousserande vin till?

Recept

Börja med att sätta på ugnen, ca 200 grader och klyfta upp potatisen, torka försiktigt av klyftorna innan du häller olja och salt över dem. Då fastnar oljan bättre på potatisklyftorna.

Gör ordning din sallad.

Preparera din skinkschnitzel med kaveln och panera den.

  • Skinkschnitzel
  • Ägg
  • Mjöl
  • Ströbröd
  • Salt och peppar

 

 

Schnitzel is a traditional Austrian dish and not really difficult to prepare. One can easily think it’s harder to make a crispy good schnitzel than it actually is. You can use both pork chop without bone or skinkschnitzel.

What you need to do a schnitzel

Skinkschnitzel is very cheap and is often found in the grocery store. But, as I said, it goes well with a boneless pork chop. However, in order not to get the meat sifted and hard chewed, some treatment is required before preparing the meat with the pan. Follow these steps: Place the pieces of meat, one at a time on a cutting board and take a plot. Give the meat piece a good spin with the cabbage so that you really break the fibers in the meat and the meat bit becomes larger and more than halved in height. Give the edges on the meat piece a few extra runs.

Paning to Schnitzel

Paneling is simple. Crack 1-2 eggs in a deep plate and put the meatballs, one in the egg, so that the whole piece of meat gets eggs on all sides. Mix together bread and flour in another deep plate and put your meatballs with egg into the mixture. Massage the breadbread mixture on the meat piece so just the whole piece is covered in a fine, even layer.

Grinding of Schnitzel

Add a large click of butter to the frying pan and let the pan get hot. Do not let the boiler be great when we do not want to burn the paneling. Put your schnitzlar in the golden brown butter and fry it on each side until you see that the surface has a nice golden crispy surface. Salt and pepper on both sides of the meat piece. Then they are ready.

Serve your Schnitzel with roasted potato heats in the oven. And a good vegetable salad, plus a click of remolad sauce. If you want to enjoy extra, can you drink a light, well stocked or why not try a sparkling wine?

Prescription

Start by putting on the oven, about 200 degrees and gently slice the potatoes, gently wipe the gaps before pouring oil and salt over them. Then the oil will get better on the potatoes.

Set up your salad.

Prepare your skinschnitzel with the saucepan and pan it.

Skinkschnitzel
Egg
Flour
Breadcrumbs
Salt and pepper

IMG_3782 IMG_3786 IMG_3789 2 IMG_3789 IMG_3792 IMG_3793

Betyg: 1/5 stjärnor

kommentarer


TAGGAR
Liknande inlägg
banner