Varmrätt Vilt

Björkvedsbakad rådjurslår med örter, chili och vitlök a la MrAL (Min bästa rätt)

Av
den
11 mars, 2018

Igår när ja kom hem fick ja ett otroligt sug på att laga nått avancerat, tjejen var ute med sina tjejkompisar och fira sin födelsedag så det fanns bra med tid. Ja bestämde mig för att använda med öppna spis och laga vilt. Umgås mycket med  Fredrik en lokal jägare är i byn. Han brukar fylla min kyl med 50 kilo vilt per år. Iallafall ja tog en rådjursstek och brynte på i min gjutjärnsgryta med smör och olivolja. När den hade fått en fin färg kastade ja i lök, timjan, chili, vitlök, salt och peppar. Sen stoppade ja in den i spisen med fin björkved. Lät den puttra en timme på hög värme. 10 min utan lock sen resten med lock. Det kan vara något av det godaste ja ätit!

IMG_3350IMG_3423

IMG_3362 IMG_3363 IMG_3381 IMG_3388 IMG_3397 IMG_3409 IMG_3418 IMG_3419

Betyg: 5/5 stjärnor

kommentarer


TAGGAR
Liknande inlägg
banner