Fisk Mr.AL

Torskrygg med asiatiska smaker av J.B!

Av
den
9 juli, 2016

Detta behövs för 2 portioner

300-400 g torskrygg
6-8 mandelpotatisar
1 chorizo
sjögrässallad (sån man brukar få till sushi)
sås, i det här fallet köpte vi en av fiskhandlaren, men det går att göra själv med lite majonnäs riven ingefära, vitlök, fisksås, sambalolek eller finhackad chili, salt och peppar.
Gör så här

Skala och koka potatisen i ca 7 min.
Finhacka chorizon och stek den. ställ åt sidan.
Stek samtidigt torsken så den får färg på båda sidor. Lägg i en ugnsform och låt den få sista värmen i ugnen på 175 grader i fyra minuter. Inner temp på 55 grader.
Om du har en potatis press använd denna. Annars går det bra med en potatis stomp.
Pressa/mosa potatisen och tillsätt en klick smör och en dl mjölk, gärna lite varm. (om jag har grädde hemma brukar slänga i en skvätt) Allt blir godare med grädde! Salta och peppra!
Uppläggning

börja med en klick sås som du med hjälp av en sked drar ut en halv cirkel av, lägg en klick potatispuré i mitten och fisken med skinnsidan uppåt på potatisen. Strö chorizon runt fiken och toppa med sjögräs salladen.

Till detta drack vi en torr äppelmust.

Torskrygg-med-mandelpotatispure-small

 

Betyg: 5/5 stjärnor

kommentarer


TAGGAR
Liknande inlägg
banner