Grillat Mr.AL Mr.Als in

Hel grillad oxfile till Midsommar?

Av
den
21 juni, 2016

Ingredienser

1 bit oxfilé (ca 800 g)
3 cm purjolök (vita delen)
½ dl hackad storblabdig persilja
1 msk torkad timjan
2 vitlöksklyftor
grovmalen svartpeppar
salt

Gör så här:

Börja med att hacka purjolöken, persiljan och vitlöken fint och klappa in i oxfilén, tillsammans med timjan och svartpeppar.
Om filén är ojämn i tjocklek, vik den tunnare delen mot den tjocka och knyt ihop med steksnöre (se bild ovan)
Räkna med att en 800 g stor bit tar en dryg timme innan den är färdig
Stick i din digitala termometer i den tjockaste delen redan från början och grilla filén indirekt
å med locket och lyft inte förrän termometern visar minst 52º
Låt vila i åtminstone 15 minuter inslaget i ett ej helt tätförslutande foliepaket
Spara köttsafterna som bildas till eventuell så.

oxfile_1 oxfile_2 oxfile_3 oxfile_4

Betyg: 5/5 stjärnor

kommentarer


TAGGAR
Liknande inlägg
banner