4 torskryggfiléer
3-4 msk flytande smör
1 tsk sambal oelek
2 vitlöksklyftor
140 gram bacon
6-8 soltorkade tomater (Ridderheims är bäst!)
0,5 gul lök
2 msk hackad persilja
salt och peppar
kokt potatis
gräddfil
Skala löken och skär den i tunna klyftor. Strimla baconet på längden. Stek bacon och lök tillsammans i en stekpanna i ca 3-4 min. Strimla dom soltorkade tomaterna och rör ihop med baconet och löken. Ställ åt sidan. Häll flytande smör i en ugnssäker form och tillsätt sambal oelek och pressad vitlök. Blanda allt i formen. Lägg fiskbitarna på smöret och strö över den hackade persiljan. Salta och peppra. Lägg baconröran ovanpå fisken och tillaga i ugnen på 200 grader i ca 15-20 min. Tag ut formen efter halva tiden och ös fisken med smöret. Servera med kokt potatis och gräddfil.