Fisk Mr.AL

Ugnsbakad torskrygg med soltorkade tomater och bacon!

Av
den
31 januari, 2016

4 torskryggfiléer
3-4 msk flytande smör
1 tsk sambal oelek
2 vitlöksklyftor
140 gram bacon
6-8 soltorkade tomater (Ridderheims är bäst!)
0,5 gul lök
2 msk hackad persilja
salt och peppar

kokt potatis
gräddfil

Skala löken och skär den i tunna klyftor. Strimla baconet på längden. Stek bacon och lök tillsammans i en stekpanna i ca 3-4 min. Strimla dom soltorkade tomaterna och rör ihop med baconet och löken. Ställ åt sidan. Häll flytande smör i en ugnssäker form och tillsätt sambal oelek och pressad vitlök. Blanda allt i formen. Lägg fiskbitarna på smöret och strö över den hackade persiljan. Salta och peppra. Lägg baconröran ovanpå fisken och tillaga i ugnen på 200 grader i ca 15-20 min. Tag ut formen efter halva tiden och ös fisken med smöret. Servera med kokt potatis och gräddfil.

dsc_0221_51be00899606ee7a9239f31c

 

Betyg: 5/5 stjärnor

kommentarer


TAGGAR
Liknande inlägg
banner