Mr.AL Mr.Als in Varmrätt

Krämig kasslergratäng!

Av
den
18 juli, 2015

Ingredienser till 6 portioner

8 medelstora potatisar
500 g kassler
2 dl strimlad purjolök
140 g bacon
150 g champinjoner
4 dl grädde
1 solo vitlök
salt
peppar
Riven ost
Sätt ugnen på 200 grader varmluft. Skiva potatisen och kassler tunt. Strimla purjolök och svamp. Stek svampen i en torr panna tills den svettats klart. Skär baconet och fräs i en panna. Ta fram en ugnsfast form. Varva potatis, kassler, lök, svamp och bacon. Blanda grädden med pressad vitlök. Smaka va med salt och peppar. Häll grädden över gratängen. Ställ in i ugnen och gratinera i 20 minuter. Ta ut den och strö på osten. Gratinera ytterligare till den fått fin färg och blivit mjuk och krämig. Servera med en grön sallad. Mvh MrAL

Kasslergratäng3-11

Betyg: 5/5 stjärnor

kommentarer


TAGGAR
Liknande inlägg
banner