Grillat Mr.AL

Vilt Grillspett!

Av
den
18 juni, 2015

Ingredienser 6-personer:
500 g reninnanlår
500 g älginnanlår
1 gul paprika
1 röd paprika
6 st champinjoner
2 st rödlök
körsbärstomater
1,5 dl olivolja
1 msk soja
1 msk honung, flytande
Chilipeppar
Peppar
Salt
Skär köttet i mindre bitar. Blanda alla kryddor i en skål. Tillsätt olivolja, soja, honung, och rör om ordentligt. Lägg köttet i en påse tillsammans med marinaden. Massera in marinaden lätt i köttet och låt ligga i kylskåpet ett par timmar. Ta sedan fram köttet en stund så det inte är så kallt innan du ska grilla det. Skär löken, paprikan och svampen i stora bitar. Trä på alla ingredienser. Om inte allt kött ryms grillar du det på sidan om grillspetten.
När köttet är ännu lite blodig i mitten ta upp det och låt allt vila i 10 minuter innan servering under folie. Servera med någon gott tillbehör och en fin sallad.

Tips! Tänk på att viltkött är väldigt magert. Grilla det inte för hårt eller för länge. Marinera max 3 timmar, den goda viltsmaken vill vi ha kvar.

Muurikka-grillspett-recept

 

Betyg: 5/5 stjärnor

kommentarer


TAGGAR
Liknande inlägg
banner