Mr.AL Thailand Varmrätt

Stekt ris med kyckling och ägg en hitt från Thailand!

Av
den
5 maj, 2015

En spännande Thailänds rätt, Jasminris* (idag kan man få det ekologiskt på de flesta affärerna, allt med * har vi köpt ekologiskt på Konsum/ICA), kyckling*, kokosmjölk*, bambuskott, ärtor*, currypasta, en lime*, en röd lök*, två matskedar rapsolja* (dagsbehovet av nyttigt omega-3). Lättlagat, skär kycklingen i småbitar och stek i lite olja i 3 minuter. Därefter stek löken och 3 matskedar currypasta lätt i oljan 2-3 minuter. Tillsätt kokosmjölken och en pressad lime, och några stänk fisksås om du har. När det börjar bli varmt tillsätter du de frusna ärtorna, bambuskotten och det stekta kycklingen och koka i 4 minuter. Klart att servera med riset, riset lägger du i en lagom stor skål som du smörjt med lite olja, vänd den på talriken för att göra det lite extra fint … simsalabim – en smakrik och nyttig middag för 2. /MrAL

IMG_1123

Betyg: 5/5 stjärnor

kommentarer


TAGGAR
Liknande inlägg
banner