Grillat Mr.AL Varmrätt

Beercan chicken a la MrAL!

Av
den
10 maj, 2015

Beercan chicken 4-6 port:
2 st hela färska kycklingar
2 st 33cl ölburkar
salt
svartpeppar
chiliexplosionkrydda eller liknande
2 pressade vitlöksklyftor
1 dl olivolja
2 msk soja
en skvätt citronsaft
2 tsk sambal oelek
100 g smör
Börja med att smeka in kycklingen med salt, peppar, chilikrydda och en skvätt olivolja. Sätt sedan kycklingarna på öppnade och halvfulla ölburkar. Grilla dem sedan på indirekt värme på grillen i ca 1,5 timme vid 200 grader i grillen. Pensla kycklingen med jämna mellanrum med oljeblandning som du gör genom att blanda 1 dl olivolja, pressad vitlök, sambal, soja, citronsaft och en aning salt & peppar. Mot slutet så fäster du en klick smör på toppen av kycklingen med tandpetare så det får rinna ner över kycklingen. Servera gärna med potatisgratäng och en chilibea! Over Out Mr.AL

DSC_0900DSC_0885

Betyg: 5/5 stjärnor

kommentarer


TAGGAR
Liknande inlägg
banner