Ingredienser:
Rödspätta (hel) 4,0 styck
el. annan plattfisk
Mjöl (grahams-) 2,0 dl
Ströbröd 2,0 dl
Salt & peppar
Matfett till stekning
Citronsmör:
Citron 1,0 styck
Smör 70,0 gram
Olivolja 3,0 msk
Tillbehör:
Potatis 0,8 kilo
Kokta grönsaker 200,0 gram
Skölj och rensa fisken. Skinnet är lent och kan gärna vara kvar. Ansa grönsaker.
Potatis: Skala och koka potatis.
Panera: Blanda mjöl med ströbröd och salt på en tallrik. Vänd fisken i mjölet.
Citronsmör: Riv citronskal, pressa juice.
Smält smör och tillsätt olja, citronskal och citronjuice.
Grönsaker: Ansa och lättkoka grönsaker.
Steka: Hetta upp matfett på medelhög värme i panna och stek fisken på var sida i ca 4 min, tills ytan blivit lätt brun.
Kockens kommentar
Laga i ugn = lättare att få allt varmt samtidigt. Stek i het panna 2 min per sida. Lägg fisken på ungsplåt och stek färdigt i ugn på 200 grader i cirka 10 minuter / MrAL