Gäster Mr.Als in

Musik legenden Ola Bjurman ny Crew Member till www.mral.se!

Av
den
11 april, 2015

Hans Ola Bjurman, född 13 september 1962 i Borlänge, är en svensk blues- och rocksångare, gitarrist samt kompositör.
Bjurman har släppt tre plattor i eget namn, Be for Real (1996), Slowstarter (1998) och Fogerty Files (2008). Han har spelat och sjungit ihop med de flesta av Sveriges mest etablerade artister: Tommy Körberg, Mats Ronander, Mikael Rickfors, Clas Yngström, Plura Jonsson, Totta Näslund, Louise Hoffsten och många flera.
Nu mer turnerar Ola Bjurman nästan uteslutande med egna bandet Bjurman Band som bildades redan 1992. I bandet ingår, förutom Bjurman själv, Nikke Ström bas, Bengan Blomgren gitarr och Tomas Olsson trummor.
2008 inledde Bjurman ett samarbete med gitarristen Peter O Ekberg, som varit verksam som musiker och musikproducent i Austin, Texas i 10 år. Ur detta samarbete kom plattan Fogerty Files, som är en hyllning till John Fogertys unika låtskrivande. Samtidigt är det hyllning till de 40 år som förflutit sedan den första plattan släpptes med Creedence Clearwater Revival 1968.
Bjurman är också gitarrtekniker och gitarrbyggare och driver sedan 1991 verkstaden Doctor Guitar i Göteborg. Han var en drivande kraft bakom den sociala musik-webbplatsen ”Recommended Music/From a Friend, Ola är bror till f.d. rockskribenten, nu Aftonbladets korrespondent i New York, Per Bjurman, som tidvis också medverkade i ”Recommended Music/From a Friend”. Ola Bjurman lever sedan 2013 tillsammans med skådespelaren Sanna Ekman.

IMG_1713

Betyg: 5/5 stjärnor

kommentarer


TAGGAR
Liknande inlägg
banner