Event Gäster Mr.AL Mr.Als in

Min nya crew member är ingen mindre än den folkkära skådespelerskan och konstnären Sanna Ekman!

Av
den
1 april, 2015

Maria Susanna ”Sanna” Ekman, född 30 april 1965 i Stockholm, är en svensk skådespelare, dansare, scripta och produktionsassistent. Sanna Ekman är dotter till regissören Mikael Ekman och brorsdotter till Gösta Ekman.

Trots att hon hade erfarenhet som barnskådespelare i bland annat Tant Grön, tant Brun och tant Gredelin från sin tidigaste barndom dröjde det länge innan hon bestämde sig för att bli skådespelare. Redan som treåring började hon vid balettakademin och var aktiv där till hon var sexton år. Samtidigt gick hon i Vår teaters barnteaterverksamhet. Hon utbildade sig senare vid Calle Flygare Teaterskola och turnerade med olika dansgrupper. Under åren 1988–1994 arbetade hon i New York som dansare, modell och sminkös. Där vidareutbildade hon sig dessutom vid HB Studio och tog lektioner för och dramapedagogen Geraldine Baron (Lee Srasbergs högra hand). Vid mitten av 1990-talet återvände Ekman till Sverige och fick en större roll i TV-serien Tre Kronor (1995–1997) som den tuffa polisen Katta Nilsson. Den rollen präglade även hennes andra stora roll som skvallerjournalisten Linn Westin i TV-serien Nya tider (1999–2003). Hon är även brorsdotter till tungviktaren Gösta Sickan Ekman! På scen har hon bland annat spelat rollen som Lollo i musikalen Footloose på Storan i Göteborg och Intiman i Stockholm. ”Har ni fest eller” Fjäderholmarna. ”High scool musical” Göta lejon/Turné. ”Hotellliggarn” Kristiansta teatern. ”Pengarna eller liver” Turné. ”Alla var där.Mellanfjärdsteatern. ”Herrskap och tjänstehjon” Fredriksdalsteatern. ”Stulen kärlek” Intiman/Turné. ”Schlager yra i folkparken” Intiman. ”Fröken Julie” Tullgarsslotts lövteater. ”Det är inte sålätt” Mossebacke. Vid sidan av skådespelandet arbetar hon även som regiassistent/inspelnings ledare samt ass/attibutursassistent.  Sanna Ekman lever sedan 2013 tillsammans med rocksångaren Ola Bjurman som också är en kommande gäst i MrAls in.

Sanna-Ekman-Annika-Andersson-Siw-CarlssonIMG_0448

Betyg: 5/5 stjärnor

kommentarer


TAGGAR
Liknande inlägg
banner