Varmrätt

Fläskfilerulle med vitlökssås!

Av
den
6 april, 2015

Krydda köttet rejält med lite chili det ger en god brytning till den krispiga salladen och kalla vitlökssåsen. En matig ”kebabrulle” till vardags som du snabbt svänger ihop! 😉

Det här behöver du :
4 mjuka bröd (tortilla, lavash, tunnbröd etc.)
1 fläskfilé
Salt & nymalen svartpeppar
1 tsk malen paprika
2 tsk D´Elidas chilisås
2 msk oxfond
1 msk tomatpuré
2 dl vatten
1 dl creme fraiche alt. philadelphiaost

GÖR SÅHÄR :
Putsa fläskfilén och skär den i små, tunna bitar eller strimlor. Bryn i het stekpanna med lite smör. Salta och peppra och krydda med malen paprika. När allt fått fin färg tillsätt chilisås, oxfond, tomatpuré och vatten och låt koka ihop ca 10 – 15 min. Tillsätt sist lite creme fraiche som får koka in ca 5 min så köttet blir riktigt krämigt. Servera i bröd med sallad och vitlökssås.

1 sats medium hot/vitlök kebabsås :
(räcker till minst 4 kebab + lite extra)
2 dl creme fraiche
1 dl naturell yoghurt alt. turkisk yoghurt
½ dl FANTA
1 tsk tomatpuré
1 riven vitlöksklyfta
1 krm cayennepeppar
Salt & vitpeppar

GÖR SÅHÄR :
Rör ihop creme fraiche och yoghurt med fanta, tomatpuré, vitlök, cayenne, salt & peppar. Låt gärna ”stå till sig” nån timme i kylskåpet. Vispa upp med gaffel så det blir mer lättflytande före servering.

Härligt mör, kryddig och krämig fläskfilé passar så bra i en mjuk rulle med krispig sallad och vitlökssås.

Förbered bröden med sallad, lök, paprika och lite finklippt persilja.

Lägg på köttet och ringla över vitlökssåsen. Rulla ihop!

wraps_fläskfilefläskfilé_kebab_wraps_rullefläskfile_rulle_wraps_kebab

Betyg: 5/5 stjärnor

kommentarer


TAGGAR
Liknande inlägg
banner