Varmrätt

Kyckling gryta med oliver!

Av
den
22 mars, 2015

4 portioner
1 färsk kyckling (ca1,3 kg)
1 gul lök
1 pkt bacon
2 dl torrt vitt vin
2 msk koncentrerad kycklingfond
1 brk körsbärstomater
1 lagerblad
några kvistar färsk oregano
2 kvistar rosmarin
1 kanelstång
olja till stekning
salt och nymalen svartpeppar
1 msk pressad citron
2 dl gröna oliver med citron
Gör så här:
Stycka kycklingen (spara skrov och vingar till buljong vid ett senare tillfälle)
Skala och finhacka löken. Tärna bacon och fräs allt mjukt i olja i en stor gryta.
Repa bladen av rosmarinkvistarna och oreganon om kvistarna är grova. Hacka örterna fint.
Rör ner vin i grytan och koka någon minut. Tillsätt tomater, fond och kryddor. Låt småkoka.
Stek kycklingdelarna med skinnsidan neråt i en stekpanna tills skinnet är gyllenbrunt.
Lägg kycklingen i tomatgrytan med skinnsidan upp. Vispa ur stekpannan med en skvätt vatten och häll skyn i grytan.
Koka alltsammans ca 25 minuter tills kycklingen är färdig. Smaka av med salt, peppar och lite pressad citron. Toppa med oliverna.
Servera grytan med ugnsrostade potatishalvor. Over out Mr.AL

IMG_2176

Betyg: 5/5 stjärnor

kommentarer


TAGGAR
Liknande inlägg
banner