Mr.AL Varmrätt

Fläskgryta med chorizo och svarta oliver!

Av
den
22 mars, 2015

4portioner
1 kg fläskkött av bog skuret i grova tärningar
salt och nymalen svartpeppar
4 msk olivolja
150 ml rött vin
2 hackade gula lökar
4 vitlöksklyftor skurna i tunna skivor
200 g chorizo
2 tsk rökt paprikapulver
2 msk tomatpuré
1 burk krossade tomater
3 dl kycklingbuljong
3 kvistar timjan (bladen)
2 msk hackad oregano¨
4 lagerblad
3 msk sherryvinäger
2 tsk socker
100 g urkärnade kalamataoliver
Gör så här:
Salta och peppra köttet. Hetta upp hälften av olivoljan i en stekgryta och bryn köttet i omgångar. Lägg i en skål och ställ åt sidan. Häll vinet i grytan och fräs ur smakerna. Häll vinet över köttet och ställ åt sidan.
Häll i resten av oljan i grytan och tillsätt den hackade gula löken. Stek under lock i 10 minuter tills löken är helt mjuk. Dra skinnet av chorizon och skär den i skivor. Tillsätt chorizo och vitlök. Låt steka i ett par minuter. Rör i paprikapulver och fräs ytterligare någon minut. Tillsätt därefter tomatpuré, tomater, buljong, kött och vin. Tillsätt örtkryddorna och låt sjuda utan lock i 1 timme.
Koka upp vinäger och socker i en liten gryta och reducera ner till ungefär 1 tsk. Rör ner reduktionen i grytan tillsammans med oliverna. Låt sjuda ytterligare en halvtimme utan lock tills köttet är mört.
Smaka av med ytterligare salt och peppar och servera med t. ex. potatismos. Over Out MrAL

IMG_2149

Betyg: 5/5 stjärnor

kommentarer


TAGGAR
Liknande inlägg
banner