Varmrätt

Veckotips till familjen, Grekisk pyttipanna!

Av
den
3 januari, 2015

GREKISK PYTTIPANNA

zucchini, morot, blomkål i bitar
500 g fläskfilé
1 röd paprika
2 gula lökar
1 ask coctailtomater
200 g fetaost

Skär köttet i ganska små bitar och marinera minst 5 timmar, eller över natten i denna marinad:
1 ½ dl olja
2 msk soja
2 vitlöksklyftor
1 tsk ingefära
1 tsk sambal oelek
salt & svartpeppar

Kall sås som tillbehör:
2 dl creme fraiche
3 msk majonäs
1 tsk italiensk salladskrydda
1 finhackad vitlöksklyfta

Lägg grönsakerna underst i en långpanna. Lägg filébitar ovanpå och överst skurna bitar tomater, paprika och lök. In i ugnen 225 C ca 30 min. Ta ut formen och smula över fetaosten. Ställ in den ytterligare ca 5 min i ugnen. Over out Mr.AL

Betyg: 5/5 stjärnor

kommentarer


TAGGAR
Liknande inlägg
banner