Varmrätt

Tomatsås med Falukorv & Bacon!

Av
den
20 januari, 2015

image

Det här behöver du :
250 g falukorv tärnad
70 g bacon tärnad
1/2 zucchini, tärnad
1/2 röd paprika tärnad
1/2 gul paprika tärnad
1 liten rödlök, hackad
2-3 vitlöksklyftor krossade
400 g krossade tomater
(jag använde en burk Jamie Olivers pastasås med vitlök & oliver)
1 du chef köttfond (eller en buljongtärning, eller uteslut helt)
2,5 dl matlagningsgrädde
Soja
Sambal oelek
Svartpeppar

GÖR SÅHÄR :
Börja med att fräsa baconet i stekpanna. När det har fått lite färg, tillsätt falukorven och bryn den också. Sänk värmen lite, och tillsätt zucchini, paprika, rödlök och vitlök. Fräs i fem minuter på medelvärme. Häll på tomater, fond eller buljongtärning, och koka i 10 minuter. Tillsätt grädden och koka i fem minuter till. Smaka av med soja, sambal oelek och svartpeppar. Servera med pasta eller ris.

* De ändringar jag gjorde var att jag bytte ut de krossade tomaterna mot en burk Jamie Olivers pastasås med vitlök & oliver. Sen uteslöt jag fonden & tog bara 1 vitlöksklyfta istället för 2-3st. Och istället för matlagningsgrädde använde jag vispgrädde. Och så klippte jag ner en salladslök precis på slutet. Over out MrAL

 

Betyg: 5/5 stjärnor

kommentarer


TAGGAR
Liknande inlägg
banner