Rostas med hasselbackspotatis, ungsrostade rödbetor med gorgonzolasås
4 port
700 g rostas
Salt och peppar
2 msk smör
8 – 10 potatisar
Salt, peppar och paprikapulver
Olivolja
1/2 dl riven stark ost
4 – 6 rödbetor
Salt
Olivolja
2,5 dl matlagningsgrädde
1 tärning grönsaksbuljong
1 msk soja
150 g gorgonzola
Svartpeppar
Skala och skiva potatisarna nästan igenom, lägg i en form, dofta över kryddorna och ringla lite olivolja på potatisen. Ställ in i ugnen, 200 grader, 20 minuter, ta ut och fördela osten på potatisen och ställ in ytterligare 10 -15 minuter i ugnen.
Tvätta rödbetorna och dela i halvor eller kvartar, lägg i en form, salta och ringla lite olja över. Ställ in i ugnen, 200 grader, 20 – 30 minuter.
Koka upp grädden tillsammans med buljongtärning och soja, lägg i osten och låt koka på svag värme 5 – 10 minuter, smaka av med peppar.
Dela köttet i 4 bitar, krydda och stek i smör några minuter på varje sida.
Servera genast på varma tallrikar tillsammans med en god sallad och ett gott rödvin. Over out MrAL.