Varmrätt

Rostas med hasselbackspotatis, ungsrostade rödbetor med gorgonzolasås

Av
den
4 januari, 2015

4 port

700 g rostas
Salt och peppar
2 msk smör

8 – 10 potatisar
Salt, peppar och paprikapulver
Olivolja
1/2 dl riven stark ost

4 – 6 rödbetor
Salt
Olivolja

2,5 dl matlagningsgrädde
1 tärning grönsaksbuljong
1 msk soja
150 g gorgonzola
Svartpeppar

Skala och skiva potatisarna nästan igenom, lägg i en form, dofta över kryddorna och ringla lite olivolja på potatisen. Ställ in i ugnen, 200 grader, 20 minuter, ta ut och fördela osten på potatisen och ställ in ytterligare 10 -15 minuter i ugnen.
Tvätta rödbetorna och dela i halvor eller kvartar, lägg i en form, salta och ringla lite olja över. Ställ in i ugnen, 200 grader, 20 – 30 minuter.
Koka upp grädden tillsammans med buljongtärning och soja, lägg i osten och låt koka på svag värme 5 – 10 minuter, smaka av med peppar.
Dela köttet i 4 bitar, krydda och stek i smör några minuter på varje sida.
Servera genast på varma tallrikar tillsammans med en god sallad och ett gott rödvin. Over out MrAL.

oxfile_ostsas_hasselbackspotatis_511f5d5c9606ee265f12d7a3

Betyg: 5/5 stjärnor

kommentarer


TAGGAR
Liknande inlägg
banner