Varmrätt

Jamie Oliver’s Chicken Tikka Masala!

Av
den
30 januari, 2015

Du behöver:
4 kycklingfiléer
2 gula lökar
3 cm färsk ingefära
1 chili
matolja
140 g Tikka Masala-pasta (finns färdig i butik)
400 g finkrossade tomater
400 ml kokosmjölk
ev. ett knippe koriander
salt, peppar
basmatiris
grönsallad med citrondressing (ex. babyspenat och ruccola)

Gör såhär:
Skär kycklingen på längden i 2 cm breda bitar. Skala och dela löken, skiva den tunt. Hacka chilin (med kärnor), skala och skiva ingefäran tunt. Fräs lök, chili, ingefära och ev. hackad koriander i en stor panna på medelvärme tills de mjuknat och fått fin färg. Tillsätt kyckling och kryddpasta. Rör om så att kryddorna täcker all kyckling. Tillsätt krossade tomater och kokosmjölk. Låt koka upp och låt sedan koka på svag värme under lock, ca 15 min. Ta av locket och låt koka på svag värme utan lock i ca 5 min. Servera med ris och en grönsallad med lite citrondressing (1 pressad citron, 1 msk olja, salt+peppar). Lägg gärna på en klick matyoghurt.

Over out MrAL

20120918_191148

Betyg: 5/5 stjärnor

kommentarer


TAGGAR
Liknande inlägg
banner