Idag ska vi äta Hanna & Johannas köttbullar!
Ingredienser; (4pers)
Potatisstomp:
1,3 kg svensk potatis
200 g västerbottenost (ger mycket sälta)
En näve färsk timjan
2 dl svensk mjölk
salt och vitpeppar efter smak
Köttbullarna:
600 g nötfärs (fläsk- eller fågelfärs, tillsätt ½ dl ströbröd)
1 liten riven gul lök
1 ägg
1 dl mellangrädde
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
Sås:
2 dl crème fraiche
1 dl mjölk
1 tsk svartpeppar
1 tsk soja
salt efter smak
Pressgurkan:
1 gurka
3 krm salt
1 msk ättika (24%)
2 msk socker
2 msk fryst persilja
vitpeppar efter smak
Rårörda lingon:
400 g lingon
1 msk socker
1. Skala och koka potatisen med salt.
2. Hyvla gurkan med en osthyvel. Blanda ihop övriga ingredienser i en skål, när sockret löst upp häll det på gurkorna. Ställ åt sidan.
3. Blanda alla ingredienserna till köttbullarna. Rulla köttbullarna till valfri storlek och stek i rikligt med smör.
4. När köttbullarna är färdiga lägg dem åt sidan och vispa ur stekjärnet med crème fraiche och mjölk. Tillsätt svartpeppar, soja, salt och peppar, smaka av.
5. När potatisen är klar, vispa grovt ihop alla ingredienser till en stomp. Smaka av med salt och vitpeppar.
6. Vänd ihop de tinade lingonen med socker.
Hoppas det ska smaka! Over out MrAL
– See more at: http://www.absolutagronom.se/hanna-johanna-matbloggar/#sthash.cj6Y8KyD.dpuf