Varmrätt

Fläskfile i ost och senapssås!

Av
den
14 januari, 2015

Ingredienser
4 port

600 g fläskfile
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
smör- & rapsolja
3/4 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 1/2 dl Kelda
matlagningsgrädde
1 dl torrt vitt vin
1 msk vetemjöl
2 msk koncentrerad kalvfond
1 msk fransk senap
1 dl riven Kvibille Präst

Gör så här

Skär köttet i skivor. Skala och hacka löken och vitlöken. Bryn köttet i smör- & rapsolja i en stekpanna. Krydda med salt och peppar.
Vispa ihop grädde, vin, lök, mjöl, fond och senap i en gryta. Låt koka upp under vispning. Lägg över köttet i grytan. Låt köttet koka i
såsen 3-5 min. Ta grytan från värmen. Rör i osten. Strö gärna över hackad persilja. Servera med kokt ris och grönsaker Over out Mr.AL

IMG_5844

Betyg: 5/5 stjärnor

kommentarer


TAGGAR
Liknande inlägg
banner